Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KW Omelia VH17-024-0072 (kuollut 01/2019)

Lempinimi Ohmi

Rotu, sukupuoli welsh mountain, tamma

Väri, säkäkorkeus ruunivoikonkimo, 113 cm

 

Syntynyt 01.05.2017 Wales, UK

Täyttänyt 8v 01.09.2017, ikä

Kasvattaja Omppu VRL-12675

Omistaja Omppu VRL-12675

 

Painotus valjakkoajo

Taso noviisi

KTK-II 20.09.2018 | 18 + 17 + 18 + 17 = 70p.

VVJ-III 30.12.2018 | 6,5 + 40 + 25 + 6 + 7,5 = 85p.


Luonne

Meillä Coedwig Welshissä on tapana antaa poneille nimiä samankaltaisten henkilöiden tai luonteenpiirteiden mukaan. Joskus nimi yhdistyy todellisuuteen vasta kauan nimen antamisen jälkeen. Omelia sai lempinimensä Ohmin ihan vain siksi, että se lyhensi alkuperäistä nimeä niin mukavasti, mutta ei kulunut kauaakaan kun Ohmi jo keksi montako ponia tarvitaan sähkölankojen päihittämiseen. Meillä on sentään puuaidat, mutta useissa kyläpaikoissa ei, ja meno on silloin sen mukaista.

Tamman nimi kohtaa lähteensä myös muussa käsittelyssä ponin "onko pakko jos en taho"-asenteen takia. Mitä enemmän hoitaja laittaa hanttiin, sitä hanakammin ponikin vastustaa, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Tuttujen ihmisten, joiden Ohmi tietää olevan johdonmukaisia ja jatkavan pyytämistä vaikka maailman tappiin, kanssa tamma ei heittäydy hankalaksi. Kengittäjäkin on meillä aina sama vanha tuttu, ja ensimmäisen vuolukerran johtajuustaistelun jälkeen Ohmi on käyttäytynyt kavionhoidon ajan esimerkillisesti joka kerta. Hoitaessa ja varustaessa ei ole koskaan ongelmaa oli hoitaja kuka tahansa, mutta taluttamiseen saa kokemattomampi poneilija varata reilusti aikaa ja kärsivällisyyttä.

Ajaa Ohmi on perusreipas ja miellyttävä, mutta joskus tammapäivä iskee vasten kasvoja ja päivän todellisesta ohjelmasta saa hetken keskustella. Kisoissa meno on pääsääntöisesti tasaista, kuivalla maalla jopa lennokasta. Maaston vesiesteillä Ohmi voi joskus nyrpistellä nenäänsä, mutta harvemmin se kieltäytyy kokonaan toimimasta. Planeettojen ollessa juuri oikeissa asemissa toimii Ohmi todella kuin unelma.


Sukutaulu

 i. Quotidian Oscillate KTK-III, VVJ-III, VWY-III
 e. Llawr Lynnette VWY-III, VVJ-III
 ii. Tuntematon
 ie. Tuntematon
 ei. Tuntematon
 ee. Tuntematon
 iii. Tuntematon
 iie. Tuntematon
 iei. Tuntematon
 iee. Tuntematon
 eii. Tuntematon
 eie. Tuntematon
 eei. Tuntematon
 eee. Tuntematon

Jälkeläiset

01.08.2017 | rnvkkkm ori | KW Fidchell | i. KW Calan Mai

19.02.2018 | rnvkkkm t | KW Orlantha | i. Metsäpirtin Charlie

01.07.2018 | vkk ori | KW Omid | i. KW Calan Mai


Kilpailut

Ohmi kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Katso ominaisuuspisteet ja vaikeustasot täältä.

Näyttelytulokset

26.08.2018 | NJ, Coedwig Welsh | wA-tammat | irtoSERT

Muut

-


Hoitopäiväkirja

06.11.17 Valjakkovalmennus, valm. Jannica

Ompun kanssa oli tarkoitus käydä läpi hieman uuden valitsemansa lajin valjakon saloja. Ensimmäiselle valmennuskerralle oli ajokiksi valikoitunut Ohmi, mikä hieman yllätti minut, sillä tamma ei ollut helpoimmasta päästä. Ehkäpä Omppu oli ajatellut, että jos yhteistyö lähtisi hyvin käyntiin Ohmin kanssa, onnistuisi ajo muillakin. Noh, tiedä häntä.. Alkuverryttelyä saitte tehdä tänään kentällä, koska pelto oli hieman kostea viime päivien sateista. Teitte isoja ympyröitä harjoitellen lähinnä kääntäviä apuja. Ohmille homma tuntuikin olevan tuttua ja vähitellen pääsit itsekin kärryille mistä tässä ajamisessa olikaan kyse. Tehtyänne aikanne käynnissä ja ravissa isoja ympyröitä oli aika ruveta niitä pienentämään. Etenimme ohjastajan tahtiin ja suosiolla päätimme yhdessä jättää laukkaharjoitukset vielä tulevaisuuteen etenkin tämän ponin kanssa.

Yhteistyön sujuessa kivasti ja tamman liikkuessa oikein rennosti eteen ravissa saitte tehdä kokorataleikkaalle molemmista suunnista muutamia ravilisäyksiä, joista kuitenkin Ohmi innostui sen verran että sait
tammaa toppuutella vähäsen uralle tullessanne. Kolmikaarisella harjoiteltiin myöskin kääntäviä apuja, tänään lähinnä keskityttiin vain siihen kääntämiseen, mitään hienosäätöä ei vielä tehty muuta kuin sen verran että ulko-ohjaa sait kerätä hiukkasen lyhemmälle paremman ulkotuen saadaksesi ja Ohmin kunnolla asettumaan ja taipumaan. Ravissakin pääsitte tulemaan kolmikaarista, jossa otettiin myös jo vähän vaikeampaa tehtävää: kaarten keskellä sait siirtää tamman jarrujen testaamiseksi muutamaan kertaan käyntiin ja siitä takaisin raville. Ohmi teki siirtymiset oikein hallitusti, siististi ja tasapainoisesti, joten siihen oli hyvä ekalla kerralla lopetella.


Tämä on virtuaalihevonen. Kaikki sivujen materiaali on mielikuvituksen tuotetta, eikä kuvien poni liity sivulla oleviin tietoihin.

Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable. Kaikki toiminta on mielikuvituksen tuotetta eivätkä kuvien ponit liity sivuilla esitettyihin tietoihin.

©2019 Coedwig Welsh - suntuubi.com