Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KW Maddog VH17-024-0039

Lempinimi Markka

Rotu, sukupuoli welsh mountain, ori

Väri, säkäkorkeus ruunikonkimo, 114 cm

 

Syntynyt 01.03.2017 Wales, UK

Täyttänyt 8v 01.07.2017, ikä

Kasvattaja Omppu VRL-12675

Omistaja Omppu VRL-12675

 

Painotus koulupainotus

Taso Helppo B

KTK-I 28.03.2017 | 22 + 22 + 21 + 21 = 86p.

KRJ-I 15.10.2018 | 7,5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102,5 p.


Luonne ja taustaa

Markan isä, KW Mathias, myytiin jo nuorena oriasemalle, jossa se kilpaili menestyksekkäästi koulua. Kun muutamaa vuotta myöhemmin meille päätyi toiselta kasvattajalta tamma Cadogan Toreth, päätin viimein hankkia itsellenikin kasvattini jälkikasvua. Tästä ajatuksesta syntyi Markka, joka peri emänsä kauniin rakenteen ja isänsä upeat liikkeet.

Markka on luonteeltaan oikea herrasmies. Onhan sillä orimaiset tapansa, mutta pahaa se ei tekisi kärpäsellekään. Taluttaessa Markka seuraa kuin koira tokon erikoisvoittajaluokassa, ja hoitaessa se tapittaa paikallaan kuin tatti. Ori on kuin kotonaan niin kisapaikoilla kuin uusissa maastoissakin. Todella mukava kaveri, siis!


Kuvagalleria

   


Sukutaulu

 i. KW Mathias KTK-III
 e. Cadogan Toreth KTK-I
 ii. Holdies Mascot KTK-II
 ie. Ch Jennifer KTK-III
 ei. VIR MVA Ch Wyann Tottau KTK-I
 ee. Trinity Endless KTK-III
 iii. Tuntematon
 iie. Tuntematon
 iei. Tuntematon
 iee. Tuntematon
 eii. Tuntematon
 eie. Tuntematon
 eei. Tuntematon
 eee. Tuntematon

Jälkeläiset

10.07.2017 | rnkm o. | KW Meirion | e. Cadogan Derryth

02.08.2017 | rnkm t. | Vinhan Minette | e. Vinhan Lynette

16.07.2018 | rnkm o. | KW Merrick | e. KW Coraline

11.07.2018 | rnkm t. | KW Mererid | e. Vinhan Mereddith

Maddog on rajoitetusti jalostuskäytössä.


Hoitopäiväkirja

04.09.2018 Kouluvalmennus

Kävimme tänään Markan kanssa viikottaisessa kouluvalmennuksessamme. Tapamme mukaan olimme kävelleet alkukäynteinä matkan kotoa naapuritallille, jossa valmennus järjestettiin. Tulimme tällä kertaa perille juuri sopivasti, emmekä joutuneet odottamaan muita osallistujia lainkaan. Aloitimme siis heti saavuttuamme isolla keskiympyrällä käynnissä. Emme tehneet siinä kummempia, lähinnä taivuteltiin ja haettiin poneja hyvään muotoon ja tahtiin. Muutaman kierroksen jälkeen, kun ponit vaikuttivat olevan kivasti rentoina ja kuulolla, taivutimme puoli ympyrää normaalisti sisäänpäin ja puoli ympyrää vastataivutuksena ulospäin. Markka tuntui tosi kivalta eikä lähtenyt yhtään kiemurtelemaan, vaikka joutuikin keskittymään vastataivutuksissa tarkemmin jalkoihinsa. Puolierojakaan en juuri huomannut.

Kun käynti oli saatu kuntoon, lähdimme työskentelemään ravissa. Käytimme hyväksemme koko koulukentän. Tulimme jatkuvalla kuviolla lävistäjälle, jonka keskellä tehtiin voltti vasemmalle. Lävistäjän jälkeen käännyttiin joko oikealle tai vasemmalle. Jos kääntyi oikealle, tehtiin tulevan pitkän sivun keskelle voltti oikealle, ja jos kääntyi vasemmalle, tehtiin pitkälle sivulle temponvaihtelua ravissa. Markan kanssa tein temponvaihteluosuuksissa yleensä niin, että lähdin heti kulman jälkeen mahdollisimman isoa ravia, pyysin sivun keskellä muutaman askeleen mahdollisimman pientä ravia, ja lopun sivun pyysin taas isoa ravia. Markan työmoraali oli tässä tehtävässä huipussaan, se toimi kuin ajatus ja ravasi niin hienona! Voltit osuivat hienosti kohdilleen ja jouduin käyttämään niillä vain vähän ulkojalkaa ilman, että tarvitsi pelätä ulkolavan pullahtavan aivan omille teilleen. Markka saikin välikäynneillä ansaitut kiitokset.

Kun ratsut ja ratsastajat olivat kaikki saaneet hetken huokaista, palasimme takaisin tehtävien pariin. Tulimme ensin yksitellen käynnissä päätyyn, josta nostimme oikean laukan. Teimme keskiympyrän, jatkoimme uraa pitkin päädyn läpi ja lähdimme sieltä kulman jälkeen lävistäjälle. Lävistäjälle teimme temponlisäyksen laukassa, ja pyrimme kokoamaan laukkaa selkeästi ennen kuin siirsimme ponit uralla takaisin käyntiin. Ensimmäisillä kerroilla siirtymä sallittiin ravin kautta, mutta etenkin, jos homma sujui hyvin, pyrittiin lopulta puhtaaseen käyntisiirtymään.

Markan kanssa ensimmäinen nosto meni hieman hutiloiden. Laukkatyöskentelyyn siirtyminen tuli ponille hieman yllätyksenä, enkä ollut pitänyt sitä tarpeeksi suorana läpi noston. Keskiympyrä sen sijaan sujui todella kivasti, ja temponlisäyskin lähti vaivatta. Lävistäjän loppuun tullessamme käytin kaikki taitoni kootakseni ponin oikein lyhyeksi ennen käyntisiirtymää, ja ilokseni vaiva palkittiin: olo oli kuin GP-radalla, niin tasapainoisesti Markka siirtyi suoraan käyntiin. Hieman ponin nenä nousi siirtymässä, mutta se oli vain pieni esteettinen seikka, jota ehtisi hiomaan myöhemmin. Markan toimiessa hurjan hyvin emme tehneet tätä tehtävää kuin muutamaan otteeseen. Kaksi seuraavaa kertaa eivät olleet niin hyviä kuin ensimmäinen, mutta yhtä hymyä kuski oli silti. Teimme saman tehtävän kerran myös toiseen suuntaan, ja voi että kun Markka oli siinä hieno, jopa parempi kuin sillä aivan ensimmäisellä kierroksella! Jo nosto sujui niin hyvin, ettei minun koko lopun tehtävän ajan tarvinnut juuri muuta kuin istua hiljaa kyydissä ja näyttää suuntaa. Kulmissa pyrin parhaani mukaan pääsemään syvälle ilman, että ponin muoto tai tahti siitä näkyvästi kärsisi. Temponlisäykseen tullessa vain nojasin hieman taaksepäin, annoin kevyesti pohkeita ja Markka lähti todella voimakkaaseen lisäykseen. Vastaavasti käyntisiirtymässä vain istuin tiiviimmin satulaan, tein höyhenenkevyen pidätteen ohjista ja Markka siirtyi tasapainoisesti käyntiin muodon leviämättä. Sekä minä että valmentaja olimme yhtä mieltä siitä, että Markka saisi nyt kiitokset ja kävelyt. Kun muutkin olivat tulleet tehtävän, työstimme molempia laukkoja hetken keskiympyrällä. Menimme suurimmalta osin vain normaalia harjoituslaukkaa, mutta kerran jokaisen ympyrän aikana kokosimme poneja kuin olisimme halunneet siirtää ne raviin. Pari kertaa Markka itse asiassa siirtyikin raviin, mutta ainakin se kuunteli pidätteet. Kun vain muistin pitää pohkeet mukana läpi siirtymän, tajusi Markkakin, että askellajin vaihdoksesta ei tällä kertaa ollut kyse. Lopulta annoimme ponien siirtyä pehmeästi raviin, tarjosimme niille hieman pidempää ohjaa ja ratsastimme loppuravit rennosti eteen ja alas. Siirtäessäni Markan käyntiin poni sai isoimmat mahdolliset kiitokset ja lupauksen herkuista, kunhan kotiin päästäisiin.

- omistaja (566 sanaa)

 

05.09.2018 Kouluponi esteillä

Koska esteponin veri painaa Markkaa emän puolelta päälle, piti tätä toistakin lajia lähteä harjoittamaan. Kun olin hakenut Markan pienestä laumastaan, harjannut sen ja varustanut sekä ponin että itseni, nousin ratsaille ja lähdimme kävelemään alkukäyntejä maastoon toisen ratsukon kanssa. Hyvän matkaa talsittuamme tämän toisen ratsukon nelijalkainen osapuoli alkoi yhtäkkiä steppailemaan. Pellolla rymistelevä puimuri näytti ilmeisesti epäilyttävältä. Itsevarmana ponina Markka tyytyi vain vilkaisemaan tätä kummaa rautaoliota, ja antoi sitten jo useampana vuotena tavatun asian olla. Pääsimme kunnialla reitin loppuun ja lopulta kentälle.

Aloitin Markan verryttelyn tekemällä ravissa hannunvaakunaa. Siinä tehdään isoa neliötä reilusti uran sisäpuolella, ja kulmiin tehtiin voltit ulospäin. Markka oli hyvin kuulolla ja eteni mukavasti. Tein muutamat temponvaihtelutkin. Kokoamisissa kosketin orin takajalkoja hieman raipalla, koska se tuntui muuten unohtavan ne matkasta. Laukassa tein vain isoa ympyrää ja hain isoa, pyörivää laukkaa.

Ponien lämmettyä aloimme tulla pientä jumppasarjaa, jossa oli perinteisesti ensin ristikko, sitten pysty ja lopussa okseri. Muutaman kierroksen välein nousimme vuorotellen ratsailta ja nostimme esteitä. Korkeimmillaan pysty nousi seitsemäänkymmeneen senttiin ja okseri jopa kahdeksaankymmeneen. Kouluponeillamme ei ollut mitään ongelmaa näillä korkeuksilla, ovathan ne säännöllisen epäsäännöllisesti aina hypänneet kuitenkin. Ponit saivat ansaitut kiitokset, ravailimme niillä hetken isoilla kuvioilla eteen-alas ja lähdimme sitten kävelemään loppukäynnit maastoon. Tallin pihassa Markka sai ansaitut kiitokset, ja pihattoon viedessä vielä muutamat leipäpalat.

- omistaja (207 sanaa)


Tämä on virtuaalihevonen. Kaikki sivujen materiaali on mielikuvituksen tuotetta, eikä kuvien poni liity sivulla oleviin tietoihin.

Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable. Kaikki toiminta on mielikuvituksen tuotetta eivätkä kuvien ponit liity sivuilla esitettyihin tietoihin.

©2019 Coedwig Welsh - suntuubi.com