Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KW Caius VH17-024-0038 (kuollut 11/2018)

Lempinimi Caius

Rotu, sukupuoli welsh mountain, ori

Väri, säkäkorkeus rautiaanpäistärikönkimo, 114 cm

 

Syntynyt 01.03.2017 Wales, UK

Täyttänyt 8v 01.07.2017, ikä

Kasvattaja Omppu VRL-12675

Omistaja Omppu VRL-12675

 

Painotus yleispainotus

Taso He B, 60cm, noviisi

KTK-II 30.04.2017 | 18 + 20 + 19 + 19 = 76p.

KRJ-III 15.09.2018 | 7,5 + 40 + 16 + 0 + 15 = 78,5 p.


Sukutaulu

 i. Monterrey Castle Willow ERJ-III
 e. Llawr Lynnette VWY-III, VVJ-III
 ii. Tuntematon
 ie. Tuntematon
 ei. Tuntematon
 ee. Tuntematon
 iii. Tuntematon
 iie. Tuntematon
 iei. Tuntematon
 iee. Tuntematon
 eii. Tuntematon
 eie. Tuntematon
 eei. Tuntematon
 eee. Tuntematon

Jälkeläiset

05.08.2017 | km tamma | A.D. Autumn Spirit | e. Moana's May Queen


Kilpailut

Caius kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Katso ominaisuuspisteet ja vaikeustasot täältä.

Näyttelytulokset

06.04.2017 | Loitsulähde | wA | 3/8, irtoSERT

Muut

-


Hoitopäiväkirja

12.07.2017 Kouluvalmennus

Kävimme tänään Caiuksen kanssa kouluvalmennuksessa. Alkukäyntien jälkeen aloitimme valmennuksen käynnissä koko kenttää käyttäen. Teimme päätyihin halkaisijaltaan viidentoista metrin ympyrät ja pitkillä sivuilla avotaivutusta. Caius toimi kivasti jo nyt alussa, käveli reippaasti eteenpäin ja jaksoi nostaa etuosansa avoissa uran sisäpuolelle lähtemättä kuitenkaan haahuilemaan kokonaan pois uralta. Kun olimme tehneet tätä tehtävää molempiin suuntiin käynnissä, siirryimme raviin. Viidentoista metrin ympyrät vaihdettiin täysikokoisiin pääty-ympyröihin, ja avoissa vaadittiin aluksi hieman loivempaa poikitusta kuin mihin käynnissä äsken jäätiin. Kun ponit näyttivät ja tuntuivat ravissa hyviltä, teimme vain pitkien sivujen alkupuoliskon loivaa avoa, pitkän sivun keskelle kymmenen metrin voltin ja siitä jatkettiinkin kulmaan jo jyrkempää avoa. Caius tuntui tosi hyvältä ja etenkin avoissa nosti etuosaansa paitsi uran sisälle, myös selkeästi ylöspäin siirtäen samalla painoaan kivasti takaosan päälle. Ympyrät ja voltitkaan eivät olleet epämääräisiä kiemuroita vaan Caius pysyi valitsemallani uralla taipuen sen verran kuin kaarre milloinkin vaati. Tehtyämme sekä loivat että jyrkemmät avot molempiin suuntiin annoimme poneille ansaitun hengähdys- ja venytystauon käynnissä.

Tauon jälkeen siirsimme ponit uudelleen raviin. Teimme jatkuvaa lävistäjäkuviota, eli joka kerta, kun tulimme kulman läpi pitkälle sivulle, lähdimme ratsastamaan lävistäjälinjaa. Lävistäjän aikana piti tehdä kaksi tasapainoista ravi-käynti-ravi -siirtymää, käyntiaskelia sai ottaa sen verran kuin koki valmisteluun tarvitsevansa. Caiuksen kanssa pyrin useimmiten ottamaan kolme tai neljä askelta, koska ne ovat yleisimmät kouluohjelmissa esiintyvät määrät. Mikäli toinen ratsukko näytti tulevan juuri samaan aikaan lävistäjälle, sai kulmaan tehdä voltin; ei kuitenkaan mitä tahansa kiemuraa, vaan silloinkin piti parhaansa mukaan keskittyä ratsastamaan poni hyvälle kymmenen metrin voltille pyytäen ulko-ohjalla niskaa hieman ylös. Caiuksen kanssa helpon A:n kokoamisaste ei ole tavoitteenakaan, mutta pienistä kootummista pätkistä senkin olisi hyvä silloin tällöin suoriutua.

Niin siirtymät, kulmat kuin satunnaiset voltitkin onnistuivat hirmu kivasti. Kun vain itse keskityin apuihin ja valmisteluihin, toimi Caiuskin oikein esimerkillisesti. Ratsastajana en voi siirtymiä koskaan harjoitella liikaa, nuoremmalla iällä kun en niihin kiinnittänyt sen suurempaa huomiota vaan huolehdin vain oikeasta askellajista oikeassa paikassa. Tästä päästiinkin seuraavaan valmennuksen osioon eli laukkatyöskentelyyn. Aloitimme niin, että tulimme lävistäjälle ravissa ja nostimme sen puolestavälistä sen laukan, joka milloinkin oli tuleva myötälaukka. Teimme päätyyn täysikokoiseen pääty-ympyrän, ratsastimme huolellisesti kulman läpi ja lähdimme uudelle lävistäjälle. Vaikka käytössämme oli koko pitkän radan kenttä, teimme lyhyen radan lävistäjän voidaksemme jatkaa lävistäjän jälkeen hetken uraa pitkin, valmistellaksemme ravisiirtymän ja siirtyäksemme rauhassa raviin. Ensimmäisellä kierroksella Caius hieman yllättyi nostosta sen tullessa erikoisessa paikassa, mutta muut nostot sujuivat jo paremmin. Etenkin nostoissa valmisteluni olivat nuorempana pitkään puutteelliset, mutta nyt yritin keskittyä niihin erityisen hyvin ja tämä näkyi Caiuksenkin suorituksessa. Pääty-ympyröillä Caiuksen laukka pyöri oikein kivasti, ja itse sain paljolti vain istua kyydissä ja muistutella Caiusta taipumaan ympyrän kaarelle. Lävistäjälle pääsimme useimmiten hyvän kulman kautta, lävistäjän lopussa sain tukea Caiusta paljon tulevalla sisäpohkeella jotta se pysyisi laukassa tullessamme uralle. Laukka-ravi -siirtymät eivät tänään olleet parhaimmillaan, mutta ihan tyytyväinen olin niihin silti, lisää treeniä vain. Teimme tätä harjoitusta molempiin suuntiin, ja puolieroja en Caiuksessa juuri huomannut. Olimme jo tässä vaiheesa hieman yliajalla valmennuksen tarkoitetusta kestosta, mutta koska ryhmämme oli viimeinen ja valmentajamme tuttu, saimme loppuverkoissakin hieman valmentajan kommenttia ja samalla vaihdoimme pari sanaa alkuvalmennuksenkin kulusta. Vaikka valmennus oli rankka, Caius jaksoi hienosti ja ori sai ansaitut leipäpalkat valmennuksen jälkeen.

- Omppu, 509 sanaa

 

30.12.2017 Koulutreeniä

Coedwig Welshissä alkaa ylihuomenna Welsh Mountain-viikko, ja heti maanantaina neljä ponia on tulossa kouluvalmennukseen. Siispä lähdin tänään kentälle ideoimaan tulevia tehtäviä, ja ratsuksi valikoitui Caius. Alkukäynneissä testailin, onko Caius kuulolla, ja pyrin tekemään pysähdyksiä pelkällä istunnalla tai sen lisäksi puristamalla nyrkkejä kevyesti kiinni ohjien ympäärille. Pikku hiljaa keräilin ohjia normaalille tuntumalle, ja vielä siinäkin tein pysähdyksiä pyrkien säilyttämään kaulan muodon samana kuin itse käynnissä ja pysähtymään tasajaloin. Ravissa aloitin melko rennossa muodossa, kuitenkin hyvällä tuntumalla ja takajalat matkassa. Ratsastin päätyihin isot ympyrät ja pitkillä sivuilla tunnustelin sekä itseni että Caiuksen suoruutta. Kun Caius oli lämmenneet hieman lisää, otin toiselle pitkälle sivulle lyhyen kokoamisen ja toiselle lisäyksen. Kun tehtävää oltiin tehty molempiin suuntiin, annoin Caiukselle lyhyen kävely- ja kaulanvenytystauon. Pian otin kuitenkin lyhyen laukkaverkan, eli annoin Caiuksen laukata ihan vaan rennosti ympäri kenttää, kuitenkin takajalat aktiivisina. Sen jälkeen Caius sai pidemmän huilin vapain ohjin käynnissä.

Seuraavaksi tein pitkän sivun alkuun F-kirjaimeen kymmenen metrin voltin, lisäsin ravia kaksi seuraavaa kirjainväliä hidastaen taas B-kirjaimen jälkeen harjoitusraviin. R-kirjaimeen tehtiin toinen voltti, ja pitkän sivun viimeinen kirjainväli mentiin mahdollisimman pientä ja koottua ravia. Toisella pitkällä sivulla annoin Caiuksen mennä rentoa ravia hieman pidemmällä ohjalla, ennen kuin taas kokosin sitä tehtävään tullessa. Teimme samaaa tehtävää myös toiseen suntaan. Tämän jälkeen otimme tarkempaa laukkatyöskentelyä. Tulimme laukassa lävistäjälle, joka päättyi aikaisemmin kuin normaalisti, eli pitkällä radalla lyhyen radan lävistäjä. Näin Caiuksen oli helpompi jatkaa vastalaukassa uraa pitkin lyhyelle sivulle, jonka jälkeen tultiin toinen samanmoinen lävistäjä, jonka jälkeen Caius olikin taas myötälaukassa. Pari kertaa lävistäjän lopussa siirsin Caiuksen raviin, mutta tehtävän idea oli paitsi notkistaa ponia vastalaukalla, myös opettaa, että lävistäjän lopussa ei aina siirretä raviin. Lopuksi Caius sai laukata hetken vapaammin ympäri kenttää sekä mennä loppuravit.

- Omppu, 278 sanaa


Tämä on virtuaalihevonen. Kaikki sivujen materiaali on mielikuvituksen tuotetta, eikä kuvien poni liity sivulla oleviin tietoihin.

Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable. Kaikki toiminta on mielikuvituksen tuotetta eivätkä kuvien ponit liity sivuilla esitettyihin tietoihin.

©2019 Coedwig Welsh - suntuubi.com