Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KW Hedfan VH16-024-0122 (kuollut 11/2018)

Lempinimi Fanni

Rotu, sukupuoli welsh mountain, tamma

Väri, säkäkorkeus voikko, 117 cm

 

Syntynyt 15.09.2016 Wales, UK

Täyttänyt 8v 12.06.2017, ikä

Kasvattaja Omppu VRL-12675

Omistaja Omppu VRL-12675

 

Painotus esteratsastus

Taso 90 cm

KTK-I 28.02.2017 | 20 + 19 + 20 + 21 = 80p.

ERJ-I 30.09.2018 | 8,5 + 40 + 22,5 + 20 + 15 = 106p.


Luonne

Fanni on oikea unelmaponi, niin sanotusti "kaikki käy, käy kaikille" -poni. Se on tajuttoman kiltti taluttaa, hoitaa, varustaa, vuolla, lastata ja kuljettaa, oli käsittelijä kuka hyvänsä. Täysin vieraissakin paikoissa tamma on kuin kotonaan. Se ei turhia stressaile tai säiky kahisevia muovipusseja, päinvastoin muovipussit saavat varoa Fannia kun se tulee niitä herkkujen toivossa retuuttamaan. Lauman arvojärjestyksessä Fanni on lunastanut korkean aseman kaveeraamalla johtajatamman kanssa. Muita poneja kohtaan se käyttäytyy ystävällisesti, mutta huomauttaa kyllä nuorille jos meno menee turhan villiksi.

Ratsastaa Fanni on ihan huippu. Se tykkää työskennellä rehellisesti ja miellyttää ratsastajaa. Sileällä Fannista saa irti niin paljon kuin ratsastaja vain osaa pyytää, ja vaikkei tamma jotakin asiaa olisi koskaan tehnyt, yrittää se varmasti parhaansa mukaan toteuttaa ratsastajan apuja. Esteillä Fanni on ehdottomasti parhaimmillaan ja syttyy pienistäkin esteistä. Ristikoille Fannin voi päästää minkä ratsastajan kanssa vain, mutta isommilla esteillä ratsastajalla on jo oltava tasapainoa ja rohkeutta pysyä tamman isossa laukassa ja ilmavissa hypyissä. Fanni ei kiellä koskaan, vaan katsoo itse paikan tai tarvittaessa hyppää mahdottomistakin paikoista. Erikois- tai maastoesteitäkään Fanni ei kyttäile. Kisoissa Fanniin löytyy vielä täysin uusi vaihde, jossa se voi kääntyä aivan paikaltaan ja sekunnin sadasosassa ponnistaa taas vauhdikkaaseen laukkaan. Fanni tekee kaikkensa pitääkseen puomit kannattimillaan, mutta isommilla esteillä ratsastaja ei voi vain matkustella jos mielii puhdasta rataa. Monet palkintojenjaot on Fannin kanssa käyty, ja siellä poni tasan tietää mikä on homman nimi!


Sukutaulu

 i. VIR MVA Ch KW Castan

    KTK-II

 e. KW Heulwen

    KTK-III, ERJ-II

 ii. Gwynedd Howell VWY-II
 ie. Moana's Nevada YLA2, VWY-II
 ei. Gwalch Waljan YLA2
 ee. Mewian Hidlwyn KTK-II
 iii. Hampton Dawn KTK-II, ERJ-II, KRJ-II
 iie. Adwr Disgleirio
 iei. Hywarrd Merwin KTK-III, VWY-II, KRJ-II, ERJ-II, YLA2
 iee. LD Cheyenne YLA2, VWY-III
 eii. Gwalch Winifred VWY-II
 eie. Mewian Kiara VWY-II
 eei. Faramir Dawn VWY-II
 eee. VIR MVA Ch Hidlwch LAC KTK-I

Isälinja Neferwyn Tigor (5), emälinja Goleygwir Esther (5)

Jälkeläiset

01.03.2017 | vkkkm ori | KW Aristoteles | i. KW Leonardo


Kilpailut

Fanni kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Katso ominaisuuspisteet ja vaikeustasot täältä.

Näyttelytulokset

20.01.2017 | NJ, Shinevalley Welsh | wA-tammat.| 3/12, irtoSERT


Hoitopäiväkirja

12.02.2017 Kotona estevalmennuksessa

Fanni kävi eilen talliapulaisemme Vilmun kanssa estevalmennuksessa. Järjestin Coedwig Welshin nelivuotispäiväksi valmennuksia, ja koska pari paikkaa jäi tyhjäksi, ilmoittautui Vilmu Fannin kanssa tähän valmennukseen. Fannilla on tehty vielä aika vähän, mutta muutkaan valmennuksessa eivät olleet kokeneita joten ponitamma sopi hyvin joukkoon!

Jumppasarja säädettiin aiemmalta ryhmältä takaisin puomeiksi, ja tämä voikkojen ponien porukkakin aloitti valmennuksen tulemalla jumppasarjaa käynnissä. Päätyihin tehtiin pääty-ympyrät, joiden ensimmäisellä puoliskolla mentiin reippaammin ja puolivälin jälkeen pyydettiin poneilta hitaampaa ravia. Vapaalla pitkällä sivulla ratsukot lähtivät reippaampaa, mutta pitkän sivun keskellä tehtiin pieni puolipidäte ja mentiin pari pienempää askelta. Tätä tehtiin molempiin suuntiin, sen jälkeen jumppasarjaa alettiin korottaa ristikoista lähtien ja sille tultiin reippaassa ravissa. Jumppasarjan jälkeinen pääty-ympyrä tultiin laukassa, mutta silti pyydettiin hieman lyhyempää askelta ympyrän jälkimmäisellä puoliskolla. Kun esteet olivat nousseet jo neljäänkymmeneen senttiin, laukkaa ei pudotettukaan vielä pääty-ympyrältä vaan tultiin reippaassa laukassa myös vapaa pitkä sivu.

Lopuksi tultiin laukassa nyrjähtänyttä kasia vapaalla pitkällä sivulla. Päädyissä tehtiin siis aina täyskaarto, ja uraa kohti mentäessä hypättiin ristikon yli. Ratsukot pyrkivät vaihtamaan laukan esteillä sekä saamaan mahdollisimman hyvät kaarteet päästäkseen suoraan esteelle. Sitten olikin jo loppuravien aika, ja ratsastajat taivuttelivat ponejaan kevyellä ohjastuntumalla. Fanni ja Vilmu suoriutuivat valmennuksesta hyvin, ja olin itsekin Fannin kasvattaja-omistajana tyytyväinen. Tästä vain estekilpailuja ja muita koitoksia kohti!

- Omppu, 200 sanaa

 

12.07.2017 Kouluvalmennus

Kävimme tänään kouluvalmennuksissa rekka täynnä poneja. Vaikkei Fanni kouluponi olekaan, on sileän asioita hyvä kerrata muuallakin kuin kotioloissa tutun silmän alla. Ratsastaessani itse nuoremmilla poneilla Fannin ratsastajaksi valikoitui pitkäaikainen tallilaisemme Vilmu. Alkukäyntien jälkeen aloitimme valmennuksen käynnissä koko kenttää käyttäen. Teimme päätyihin halkaisijaltaan viidentoista metrin ympyrät ja pitkillä sivuilla temponlisäykset. Fanni oli tapansa mukaan oikein esimerkillinen tapaus, taipui hienosti ympyrän kaaren myötäisesti ja lisäsi tempoa kuin kouluhevonen konsanaan. Kun olimme tehneet tätä tehtävää molempiin suuntiin käynnissä, siirryimme raviin. Viidentoista metrin ympyrät vaihdettiin täysikokoisiin pääty-ympyröihin, joiden alkupuoliskolla pyydettiin mahdollisimman pientä ravia ja jälkipuoliskolla mahdollisimman isoa ravia. Pitkille sivuille teimme loivat kiemuraurat. Fannin vahvuus oli ehdottomasti iso ravi, jossa se lisäsi kunnolla askelpituutta säilyttäen kuitenkin muodon ja jäntevyyden. Lyhyessä ravissa Vilmu sai tehdä enemmän töitä säilyttääkseen takajalkojen aktiivisuuden, vaikka muuten poni näytti hyvältä tässäkin tehtävässä. Loivat kiemuratkin tuntuivat sujuvan leikiten. Kun ponit näyttivät ja tuntuivat ravissa hyviltä, annoimme niille hetken hengähdys- ja venytystauon.

Tauon jälkeen siirsimme ponit uudelleen raviin. Teimme jatkuvaa lävistäjäkuviota, eli joka kerta, kun tulimme kulman läpi pitkälle sivulle, lähdimme ratsastamaan lävistäjälinjaa. Päätyihin teimme tarvittaessa ympyröitä tai voltteja, jos toinen näytti tulevan juuri samaan aikaan lävistäjälle. Lävistäjän aikana piti tehdä yksi tasapainoinen ravi-käynti-ravi -siirtymää, käyntiaskelia pyrittiin ottamaan neljä mutta tarvittaessa askelia sai ottaa sen verran kuin koki valmisteluun tarvitsevansa. Fanni otti useimmiten kolme tai neljä askelta, mutta myös kahta ja yhtä kokeiltiin. Kun Vilmu vain sai säilytettyä tamman mielenkiinnon läpi siirtymän, näytti yhdenkin askeleen ottaminen helpolta. Ympyröillä ja volteilla Vilmu haki Fannia hieman korkeampaan muotoon, ja upealta tamma pätkittäin näyttikin. Melkein harmitti, ettei tamman tekninen osaaminen lopulta riitä korkeisiin kouluratsastusluokkiin. Tavoitteellisella kouluratsastajalla Fannista voisi olla vaikka mihin! Esteura kuitenkin nuorena valittiin ja sillä tiellä pysytään, onhan se kuitenkin se homma josta poni silmin nähden eniten nauttii ja ruusukkeita kahmii.

Toisen hengähdystauon jälkeen oli aika siirtyä laukkatyöskentelyyn. Aloitimme niin, että tulimme kulman läpi pitkälle sivulle ravissa, nostimme ensimmäisestä kirjaimesta laukan ja teimme keskimmäiseen kirjaimeen keskiympyrän. Siitä jatkoimme huolellisesti kahden kulman läpi ja lähdimme päädyn jälkeen lävistäjälle. Vaikka käytössämme oli koko pitkän radan kenttä, teimme lyhyen radan lävistäjän voidaksemme jatkaa lävistäjän jälkeen hetken uraa pitkin, valmistellaksemme ravisiirtymän ja siirtyäksemme rauhassa raviin. Fanni innostui laukasta hieman turhankin paljon, mutta vauhdin laskettua normaaliksi oli Fannin ja Vilmun suorittaminen tasaista ja helpon näköistä. Ravisiirtymistä tuli aluksi hieman töksähtäviä ja ravista niiden jälkeen tasapainotonta. Toistojen myötä Vilmu sai valmistelut kuntoon ja siirtymät tulivat jo huomattavasti soljuvimpina. Teimme tätä harjoitusta molempiin suuntiin, ja viimeisillä kierroksilla siirryimme raviin heti lävistäjän lopussa kuten kouluradoissa yleensä. Ponit eivät alkuperäisen harjoituksen ansiosta ennakoineet siirtymää uralle, vaan ratsastajat saivat rauhassa valmistella siirtymät. Laukkatyöskentelyn jälkeen suoritimme pienen hengähdystauon jälkeen loppuravit, joissa pyrimme saamaan ponit pitkälle kaulalle ja letkeään raviin. Kokonaisuudessaan Fannin ja Vilmun valmennus sujui tosi kivasti ja tasaisesti, ja jos aikaa vain riittää, niin toiste tullaan kouluvalmentautumaan varmasti!

- Omppu, 455 sanaa


Tämä on virtuaalihevonen. Kaikki sivujen materiaali on mielikuvituksen tuotetta, eikä kuvien poni liity sivulla oleviin tietoihin.

Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable. Kaikki toiminta on mielikuvituksen tuotetta eivätkä kuvien ponit liity sivuilla esitettyihin tietoihin.

©2019 Coedwig Welsh - suntuubi.com