Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KW Fiasko Yates VH16-024-0048 (kuollut 08/2018)

Lempinimi Yates

Rotu, sukupuoli welsh mountain, ori

Väri, säkäkorkeus kimo, 120 cm

 

Syntynyt 01.04.2016 Wales, UK

Täyttänyt 8v 30.12.2016

Kasvattaja Omppu VRL-12675

Omistaja Omppu VRL-12675

 

Painotus esteratsastus

Taso Helppo B, 90 cm

KTK-II 20.10.2016 | 18 + 19 + 19 + 19 = 75p

ERJ-II 28.02.2018 | 7 + 40 + 16 + 20 + 15 = 98p.

VIR MVA Ch myönnetty 17.04.2017


Luonne

Yates on yhtä ihana kuin miltä näyttääkin. Olen aivan ihastunut siihen sen herrasmiesmäisen luonteen, mahtavan ratsastettavuuden ja upean suvun takia. Myös muut tallilla ovat tykästyneet siihen, tosin eivät ehkä niin pahasti kuin eräs allekirjoittanut. Totta kai kaikki omat kasvatit ovat rakkaita, mutta tämä on todellinen helmi!

Yates tekee aina kaiken korvat hörössä. Laitumelta se tulee aina innolla töihin, vaikka se voisi jäädä syömäänkin. Toki se varmaan tietää, että syömään se pääsee tallissakin, koska eräät lahjovat sitä paljon leivällä ja sokerilla. Joku toinen poni olisi saattanut oppia jo näykkimään, mutta Yates katsoo vain kiltisti nappisilmillään ja odottaa ylimääräistä palkkiotansa. Harjaamisesta ja varustamisesta en näe tarpeelliseksi erikseen kertoa, koska niissä ei mitään ihmeellistä ole (muuta kuin että se hoidettava on niin söpö ♥).

Selkään noustessa Yates nakuttaa kiltisti paikallaan, eikä hievahdakkaan satulavyötä kiristäessäkään. Lahjuksien ottamista varten se kyllä kääntää päänsä, vaikka yritän tuon toimintaketjun esiintymistä vähentää. Kentällä Yates kuuntelee koko ajan ratsastajaansa, ja jos yhtään osaa ratsastaa niin ori myös kulkee ryhdikkäänä. Käynti on poniherralle vaikein askellaji, mutta treenaamalla sitäkin ollaan saatu hiottua eri vaihteille. Kaikista mieluiten Yates etenee laukassa, koska kuten monilla welsh mountaineilla, myös tällä yksilöllä on luontaisesti hyvin tasapainoinen ja pyörivä laukka. Maastossakin Yates laukkaisi mieluiten vaikka koko lenkin, mutta jos kuski tahtoo että välillä myös kävellään tai hölkätään se ei hangoittele vastaan. Välillä saattaa tulla ylimääräisiä sinkauksia, mutta käsistä Yates ei ole koskaan lähtenyt ja tuskin tule lähtemäänkään.

Tähän asti Yates on vaikuttanut rauhalliselta ja koko ajan tarkassa kontrollissa olevalta ponilta, eikö? Siinä tapauksessa unohdin mainita esteet. Siellä Yates todella syttyy, kuten kunnon esteponin kuuluukin. Tässä Yates on tullut ehkä liikaakin isäänsä, poni nimittäin on koko ajan valmiina sinkoamaan esteelle eikä haluaisi millään hidastaa tai kiertää pidempää reittiä. Ennen rataa Yates on saatava kunnolla kuulolle ja suu saatava pehmeäksi, jotta ratsastaja saa sen verran hidastettua että askeleet osuvat esteelle. Kisoissa me sitten viiletämme kukka-asetelmien ja johteiden välistä hirmuista vauhtia, mutta aina ollaan naarmutta tultu kotiin. Kun ohjaus pelaa ja takajalat ovat hyvin alla, jarrua ei kauheasti tarvita.

 

Taustaa

Yates on nimetty isälinjansa kauimmaisen orin, Moonbeam Yatesin, mukaan. Yatesin isälinjalla on muitakin hienoja poneja. Toivottavasti ori kulkee sukunsa jalanjäljissä.


Sukutaulu

 i. KW Code Fiasko

    KTK-II, YLA1, ERJ-I, KRJ-II, VWY-C, VWY-II

 e. Mewian Hidlwyn

    KTK-II .__________________

 ii. KW Code Casino

    VWY-II, YLA2, VWY-B

 ie. A.D. Moon Margarida

     KTK-II, VWY-II, YLA2

 ei. Faramir Dawn

    VWY-II, KRJ-I

 ee. VIR MVA Ch Hidlwch LAC

     KTK-I

 iii. Cedion Wynfor VWY-II
 iie. Metsäpirtin Stopple YLA2, VWY-C
 iei. Fallas Soldat
 iee. A.D. Apple Moon
 eii. Moana's Eadweard
 eie. VIR MVA Ch J'Fea YLA2, VWY-II, VWY-AB
 eei. Harailt Dawn
 eee. Sían S.H. Prion KTK-II, VWY-III, KRJ-III, YLA2

Jälkeläiset

01.03.2017 | tamma | KW Star | e. Cedion Morning Glow


Kilpailut

Yates kilpailee porrastetuissa ja show-kilpailuissa. Katso ominaisuuspisteet täältä ja show-pisteet täältä.

Näyttelytulokset

01.09.2016 | Loitsulähde, NJ | welshit | 4/12, sertin arvoinen

21.09.2016 | NJ, Adina | wA-orit.| 6/9, irtoSERT

10.10.2016 | NJ, Coedwig Welsh | wA-orit.| 1/9, BIS4, MVA-SERT

06.01.2017 | NJ, Coedwig Welsh | wA-orit.| 4/7, irtoSERT

02.04.2017 | Coedwig Welsh | wA-orit | 1/6, BIS4, MVA-SERT


Hoitopäiväkirja

01.08.2016 ERJ-TARINAKILPAILUT Toivion ratsutila, 50 cm (3/6)

"Kirjoita lyhyt tarina, joka sisältää lauseen: "Voiko yksi ainoa hevonen tosiaan saada tällaista aikaan". Tarinan ei välttämättä tarvitse liittyä kilpailupäivään."

Oli lämmin päivä, ja päätin lähteä uittamaan Yatesia. Ori oli uinut monesti ennekin, mutta nyt poni menin yksin uimaan ensi kertaa. Rannalla oli aika paljon ihmisiä, mutta ihmispaljous ei ollut aluekisoissakin startannneelle Yatesille mikään ongelma. Sen sijaan matkamme pysähtyi ihan muista syistä.

Rannalle menevällä tiellä oli iso monttu. Ponit selviytyivät tästä yleensä hyvin, mutta tällä kertaa montun pohjalla virtasi pieni joki, koska edellisenä päivänä oli satanut runsaasti. Yatesin mielestä tässä oli reissun pää, mutta en tahtonut antaa ponille periksi. Ainoa tie rannalle oli tämä, ja tien molemmilla puolilla oli tiheää kuusistoa. Taaksemme alkoi kerääntyä uimaan aikonutta porukkaa, joka ei uskaltanut lähteä tulemaan meistä ohi. Siinä Yates sitten hyppi pystyyn ja pakitteli samalla, kun lapsiaan rannalle tuoneet äidit katsoivat menoa kauhuissaan. Itsellä alkoivat kasvot jo punottaa, kun Yatesin show'ta seuraamassa alkoi olla lähemmäs kymmenen ihmistä. Voiko yksi ainoa hevonen tosiaan saada tällaista aikaan?

Viiden minuutin kuluttua jouduin nolona pysäyttämään "Yates mukamas-pelottavan-auringon-takia-välkehtivän-puron yli"-operaation hetkeksi, jotta porukka pääsisi ohi. Kun porukka oli montun toisella puolella, aloin uudella tarmolla pakottaa Yatesia puron yli. Viimein pääsimme montun pohjalle ja hirveällä loikalla myös montun pohjalla olevan puron yli. Järveen mentäessä sama repertuaari toistui, tosin monttua ei ollut ja puron tilalla oli astetta isompi vesistö. Sain jälleen istua ponin selässä kasvot tomaattina punertaen ihmismassan edessä. Mutta mitä tästä opimme? Älä koskaan lähde uittamaan Yatesia sateen jälkeen ilman johtohevosta.

- Omppu

 

01.08.2016 ERJ-TARINAKILPAILUT Toivion ratsutila, 80 cm (5/10)

"Kilpailuiden kuuluttajana on omasta mielestään kovinkin hauska mieshenkilö, joka on koko päivän heittänyt kuulutusten ohella maailman huonointa läppää. Mitä hän sanoo sinun vuorosi kohdalla?"

Seuraavana Omppu ponillaan KW Fiasko Yates. Omppu on muuten kisannut myös ratsunsa isällä KW Code Fiaskolla. Saa nähdä, aiheuttaako orin jälkeläinenkin fiaskoja radalla, heh heh...

- Omppu

 

02.08.2016 MINIESTEVALMENNUS

Yates onkin jo nelivuotias poninköllikkä, ja siksipä suuntasin sen kanssa estevalmennukseen. Suuria emme tietenkään tehneet, mutta saimme ainakin jonkun antamaan arvionsa meidän menosta. Aloitimme ravissa kontrolliharjoituksilla, eli lyhyille sivuille voltti hitaammassa temmossa ja pitkillä sivuilla mentiin rennosti eteenpäin. Tätä tehtiin molempiin suuntiin, ja sitten tehtävään lisättiin laukkapätkä lyhyelle sivulle. Laukka nostettiin kulmasta ja pyrittiin myös pudottamaan kulmasta.

Kun Yates oli tarkasti hallinnassa, aloitimme hyppäämisen. Tulimme ravissa ristikolle, jonka edessä oli puomi. Ristikolta tuli nostaa laukka. Yatesille tämä oli hyvin kiihdyttävä harjoitus, poni kun olisi halunnut singota mahdollisimman nopeasti esteen yli (isänsä poika!). Ristikko nostettiin muutaman onnistuneen suorituksen jälkeen pystyksi ja pystyäkin nostettiin pariin otteeseen. Korkeimmillaan puomi taisi olla 70 cm korkeudessa, mutta hyvin päästiin yli! Lopuksi mentiin vielä rataa, jossa oli kaikilla esteillä puomi esteen edessä yhden laukka-askeleen etäisyydellä. Yates toimi tosi hyvin, kun se sai laukata koko ajan. Valmennuksesta jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis!

- Omppu

 

27.08.2017 ESTEVALMENNUS

Suuntasimme Yatesin kanssa pitkän tauon jälkeen estevalmennukseen. Aluksi käytimme vain puolikasta kenttää ja menimme siis neliönmuotoisella uralla. Neliön toisella sivulla oli kaksi puomia, ja toisella sivulla teimme pysähdyksen. Aloitimme käynnissä. Yates tuntui rennolta ja ensi yrittämällä venytti yhdellä väliaskeleella puomien yli, mutta toisella kerralla tein selkeät pidätteet jotta poni tajuaisi voivansa käyttää molemmat etukavionsa puomien välissä. Sitten siirryimme raviin, ja valmentaja lisäsi puomien määrän neljään. Vapailla sivuilla pyrin vain saamaan Yatesin ravin hyväksi ja tarmokkaaksi, vaikkei se vaikea tehtävä tämän ponin kanssa olekaan.

Seuraavaksi valmentaja rakensi pitkälle sivulle useamman kavaletin niin, että puomin toinen pää oli maassa ja toinen parikymmentä senttiä maan yläpuolella. Tarkoitus oli tulla puomit keskeltä, tosin hieman enemmän korkeamman pään puolelta, ja sain olla sisäpohkeen kanssa tarkkana jottei Yates linttaisi matalampaan päähän. Näin pienillä esteillä Yates ei jaksa aina nostella jalkojaan, ja tämän tietäen siirryimme varsinaisiin hyppyihin muutaman onnistumisen jälkeen. Päivän teema oli vinot lähestymiset. Aluksi tulimme vain kahdeksikolla pystyä vaihtaen laukan joka kerta, mutta myöhemmin tulimme esteelle myös aivan viistosta. Tämä sujui oikein hyvin, mitä nyt laukka ei välillä vaihtunut tai hyppy lähti turhan kaukaa. Korkeimmillaan puomit nostettiin seitsemäänkymmeneen senttiin, eli kovin isoja ei tällä kertaa menty. Loppuraveissakin Yates tuntui tosi hyvältä, eli kaiken kaikkiaan onnistunut valmennus!

- Omppu


Tämä on virtuaalihevonen. Kaikki sivujen materiaali on mielikuvituksen tuotetta, eikä kuvien poni liity sivulla oleviin tietoihin.

Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable. Kaikki toiminta on mielikuvituksen tuotetta eivätkä kuvien ponit liity sivuilla esitettyihin tietoihin.

©2019 Coedwig Welsh - suntuubi.com